Het hele jaar zijn reigers op zoek naar voedsel. In het voorjaar zijn reigers op zoek naar eten voor hun jongen en 's zomers als de jonge reigers zijn uitgevlogen, staan ze te vissen aan de waterkant voor hun eigen maaltje. In het najaar is het voedselaanbod voor reigers beperkt en zijn juist je vijvervissen een gemakkelijke prooi. Vissen vormen het hele jaar door het hoofdvoedsel van de reiger en na een succesvolle poging zal de reiger weer terugkeren tot de vijver is leeggevist. Vervelend is ook dat zijn lange snavel grote exemplaren levensgevaarlijk kan verwonden.

De oplossing

laser-guard-vijver

De Laser Guard van Velda is een ideaal hulpmiddel om o.a. reigers buiten de deur te houden. Het apparaat beschikt over een bewegingssensor en deze detecteert indringers. De Velda Laser Guard geeft direct felle lichtflitsen, groene laserstralen en optioneel ook afschrikkende geluiden. De indringer schrikt al voordat hij bij de vijver is aangekomen.

De werking van de Laser Guard

  • * flitslicht met variabele frequentie maakt de omgeving onaangenaam onrustig
  • * reigers kunnen groen licht goed waarnemen en zien de bewegende laserstralen als gevaarlijke objecten
  • * het geluid van een soortgenoot in nood, blaffende honden en de angstaanjagende kreet van een dodelijke pijlgifkikker schrikt reigers voorgoed af. Lichtflitsen en laserstralen veroorzaken al zoveel onrust bij de vijver dat desgewenst het geluid kan worden uitgeschakeld met de draaiknop boven op de Laser Guard . Omdat reigers snel wennen aan afschrik methodes is er variatie in het programma. Andere dieren zoals bijvoorbeeld katten, die de vijver willen benaderen, worden ook direct verjaagd.

 

De grote voordelen

  • * een actieve werking tot wel 12 meter
  • * werkend tot een hoek van 100 graden
  • * geschikt voor verticale plaatsing
  • * garantie: 24 maanden
  • * schakelt gedurende 60 seconden in
  • * veilig voor mens en dier

 

 

Het merk Velda

Velda is marktleider in de Benelux en een invloedrijke speler in andere Europese landen. Het bedrijf is leverancier van een breed assortiment vijverproducten. Velda wil vijverbeleving voor iedereen bereikbaar maken. Van een mini vijver op het terras tot fraai aangelegde natuurvijvers of een strakke spiegelvijver in de tuin.

De historie van Velda

De geschiedenis van Velda begint in 1969 in Enschede met een aquariumwinkel. In de loop der jaren zijn de activiteiten verder uitgebouwd o.a. met de productie van vijverproducten. In 1990 werd de hoofdvestiging van Velda in Enschede gerealiseerd en in het voorjaar van 2011 werd de laatste hand gelegd aan de jongste nieuwbouw. Velda: al meer dan 40 jaar een begrip in vijverbiologie.

Velda & innovatie

Velda is continu op zoek naar verbeteringen van haar producten. Om het belang van innovatie binnen de organisatie te waarborgen heeft Velda de beschikking over een eigen researchafdeling. Hier streeft men naar een vergaande technologische ontwikkeling van alle producten. Velda wil met haar producten voor elke vijver of vijverprobleem een passende oplossing bieden.

Bestel hier de Velda Laser Guard