De vijver ijsvrij houden: 3 tips van VijverCompleet

Blog Vijver ijsvrij houden

De vijver ijsvrij houden is belangrijk. De winter staat nu toch echt weer voor de deur en als we de vooruitzichten mogen geloven gaat het behoorlijk koud worden in januari en februari 2019. Het is daarom goed om nu alvast de nodige maatregelen te nemen om straks de vijver ijsvrij te houden. VijverCompleet, onderdeel van CompleetShops, geeft je graag 3 tips uit ons eigen assortiment om je vijver ijsvrij te houden, zelfs tijdens de meest strenge vorst.

 

1. De vijver ijsvrij houden met een luchtpomp

Wanneer er een ijslaag op de vijver komt te liggen, dan ontstaat het risico dat er giftige dampen ontstaan onder de ijslaag. Het spreekt voor zich dat dit schadelijk is voor de vissen. Daarnaast is het belangrijk dat de vissen in de vijver goed worden beschermd tegen de kou. Je kunt de vijver ijsvrij houden door gebruik te maken van een luchtpomp. Er zijn diverse luchtpompen in ons assortiment te vinden. Het is belangrijk om je vijver van de juiste luchtpomp te voorzien. Kom je er zelf niet uit? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk advies.

 

2. Elektrische vijververwarming voor een ijsvrije vijver

De winterkou kan zorgen voor behoorlijke schommelingen in de watertemperatuur en dit gaat ten koste van de goede gezondheid van de vissen. Het is daarom belangrijk om de nodige maatregelen te nemen, zodat de vissen goed gezond de winter doorkomen. Je kunt hiervoor gebruik maken van een elektrische vijververwarming, waarmee je direct zorgt voor een ijsvrije vijver. Je stelt eenvoudig een vaste temperatuur in en de vijververwarming zorgt ervoor dat deze temperatuur voortdurend aangehouden wordt. Natuurlijk helpen wij je graag bij het maken van een keuze uit ons assortiment.

3. IJsvrijhouders om de vijver ijsvrij te houden

Biogassen kunnen geen kant meer op wanneer er een laag ijs op de vijver zit. De gassen kunnen niet naar de oppervlakte worden afgevoerd en vormen daarom een bedreiging voor de vissen in je vijver. Het is dus heel belangrijk om de vijver voldoende ijsvrij te houden, geheel of minstens een gedeelte van je wateroppervlakte.

Hiervoor kun je gebruik maken van ijsvrijhouders. Deze zorgen ervoor dat de vijver geheel of gedeeltelijk vrij van ijs blijft, waardoor de biogassen gewoon naar de oppervlakte kunnen worden afgevoerd.

Vijver ijsvrij houden blog

 

 

Makkelijk en effectief de vijver ijsvrij houden

Er zijn meerdere mogelijkheden om de vijver ijsvrij te houden. Welke optie het best bij jouw vijver past is afhankelijk van meerdere factoren. Weet je niet goed welk product jij het best in kunt zetten om jouw vijver ijsvrij te houden? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren en adviseren je graag, zodat je zeker weet dat jij de beste keuze voor je vijver én je vissen maakt.