Je vijver beschermen tegen reigers

blog reigers

Je wilt je vijver en vissen natuurlijk zo gezond en beschermd mogelijk houden. Maar wat doe je als dit wordt verstoord door reigers, die maar al te graag een visje of koi willen eten? In dit blog geven we tips om dit te voorkomen.

Schrikdraden en staanders

Reigers landen vaak op een veilig punt in de buurt van de vijver om er daarna heen te lopen. Om te voorkomen dat dit gebeurt is de Pond Protector van Velda een goede oplossingen een hele effectieve oplossing. Naast deze complete set hebben we ook losse schrikdraden en staanders. Je kunt ervoor kiezen om draden te spannen rondom de vijver maar ook boven de vijver in je tuin; dit beschermt de tuinvijver ook erg goed namelijk.

reiger bij vijver

vissen in vijver

Reigers afschrikken

Er zijn ook wat andere manieren om reigers af te schrikken. Reigers worden erg snel onrustig van lichtreflecties. Door bijvoorbeeld de Heron Stop Reflector in je vijver te plaatsen, worden reigers afgeschrikt en zullen ze wegblijven uit de vijver. Voor een grotere vijver adviseren we om meerdere van deze reflectoren in de vijver te plaatsen. Andere opties om reigers af te schrikken zijn de VT Bird Blocker Flags en VT Bird Blocker Band. 

Vijvernetten of een bewegingsdetector

Nog een manier om reigers weg te houden bij je vijver en je vissen te beschermen is door een vijvernet te plaatsen. Hierdoor maken reigers bijna geen kans meer om je vissen te eten. Door de fijnmazige structuur van de afdeknetten kan er geen vis door en het schrikt de reiger af bij zijn bezoek. Natuurlijk werkt dit ook prima voor andere vervelende visrovers zoals katten. De Garden Sniper werkt op basis van een bewegingsdetector en stuurt daarna een waterstraal (sproeier) aan. Een nadeel is dat dit niet werkt tijdens vorstperiodes.

reiger

Helaas kunnen we met de genoemde oplossingen natuurlijk niet garanderen dat reigers niet meer een keertje op bezoek komen of helemaal weg gaan blijven. Het zijn namelijk zeer intelligente dieren die naar verloop van tijd met nieuwe plannetjes komen om bij de vijver te komen. 

Neem voor een volledig overzicht van alle producten om je vijver te beschermen eens een kijkje op deze pagina