Op vakantie? 5 tips om je vijver mooi te houden!

Op vakantie? 5 tips om je vijver mooi te houden!

De vakantieperiode komt er weer aan. Goede kans dat jij ook lekker even weg gaat voor een weekje, of twee. Als je dan weer thuis komt, dan wil je natuurlijk dat je vijver er nog net zo mooi uitziet als voor je vertrek. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat je vissen gewoon nog in goede gezondheid verkeren. Hoe zorg je nu goed voor je vijver als jij op vakantie bent? VijverCompleet, onderdeel van CompleetShops, geeft je 5 slimme tips om tijdens je vakantie je vijver mooi te houden.

 

1. Maak je vijver helemaal klaar voor de vakantie

Als je een vijver achterlaat in matige staat, dan kun je erop rekenen dat de staat tijdens je afwezigheid alleen maar verslechterd. Neem daarom in de periode voordat je op vakantie gaat de tijd om de vijver echt helemaal op orde te maken. Zorg ervoor dat de vijver goed schoon is en vervang onderdelen die binnenkort toch aan vervanging toe zijn. Breng ook de waterbalans op een gezond niveau wanneer dit niet helemaal het geval is.

 

2. Zoek iemand in de buurt die zelf een vijver heeft

Een vijver heeft natuurlijk altijd onderhoud nodig. Het is geen ramp als er tijdelijk even geen aandacht aan besteed wordt, bijvoorbeeld als je op vakantie bent, maar dan is het wel belangrijk dat de boel een beetje in de gaten gehouden wordt. Dit geldt zeker wanneer je langer dan een week wegblijft. Zoek bij voorkeur iemand in je eigen omgeving die zelf een vijver heeft. Deze persoon weet zelf alles van vijveronderhoud en weet ook hoe de vijveronderhoud producten goed worden gebruikt wanneer het nodig is.

 

3. Laat zien hoe je vijverfilter werkt

Vijveronderhoud is natuurlijk één ding, maar het is ook belangrijk om je te realiseren dat geen vijver hetzelfde is. Het is daarom goed om de persoon die een oogje in het zeil houdt te laten zien hoe jouw vijverfilters werken. Goede kans dat de persoon zelf namelijk andere vijverfilters gebruikt. Hier zijn immers veel verschillende varianten van. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld skimmers.

 

4. Goede instructies voor het voeren van je vissen

Het voeren van vissen kun je over het algemeen ook gewoon overlaten aan een familielid of vriend die wellicht ook de planten water geeft en je post van de mat op komt rapen. Wel is het in dit geval heel belangrijk om goed duidelijk te maken hoeveel visvoer er moet worden gebruikt. Mensen die niet gewend zijn om vissen te voeren zijn snel geneigd om te veel voer te geven en dit brengt diverse negatieve gevolgen met zich mee. Zorg dat er voldoende voer aanwezig is voor je vakantieperiode en leg de voeder uit hoeveel voer er gegeven mag worden. Het is handig om hierbij gebruik te maken van een maatbeker. Onthoud dat er altijd beter iets te weinig voer gegeven kan worden dan iets te veel.

Vakantie vijver tips van VijverCompleet

5. Zorg dat je alles in huis hebt voor je vijver

Je kunt natuurlijk de zorg voor je vijver en je vissen prima overlaten aan een ander tijdens je vakantie. Zo zorg je ervoor dat je vijver én de bewoners goed gezond blijven tijdens jouw afwezigheid. Wel is het dan praktisch dat je alles in huis hebt. Denk aan voldoende visvoer, maar ook testers en producten om de waterbalans te herstellen wanneer het nodig is. Al deze producten kun je natuurlijk bestellen bij VijverCompleet. Wil je meer informatie of advies? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.