Filtermedia: onmisbaar voor een goed vijveronderhoud

Blog Filtermedia open

Filtermedia voor een optimaal vijveronderhoud. Wie vijverwater van de beste kwaliteit wil houden heeft filtermedia nodig. Deze producten zorgen namelijk voor een goede filtratie van het vijverwater. Bij ieder vijverfilter hoort bijpassend filtermateriaal. Dit vind je natuurlijk makkelijk bij VijverCompleet, onderdeel van CompleetShops, want wij bieden een groot online assortiment filtermedia, met onder meer filterborstels en –matten, filterblokken en –roosters, filtervlies en substraten.

 

Een vijverfilter mag nooit ontbreken

Iedere vijver, groot en klein, heeft een goed vijverfilter nodig. Op de eerste plaats wil je zelf kunnen genieten van een vijver met mooi, schoon water. Daarnaast is het voor de vissen natuurlijk ook van groot belang dat het vijverwater van gezonde kwaliteit is. Hier wordt een vijverfilter voor gebruikt. De verschillende vijverfilters worden aangeboden door diverse merken en iedere filter heeft eigen filtermedia / filters. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de producten van OASE, één van de leveranciers van deze filteroplossingen die bij VijverCompleet vertegenwoordigd is.

 

Een filteroplossing heeft onderhoud nodig

Filtermedia zijn dus van ongekend belang bij het onderhouden van de vijver. Het hele jaar door belandt er vuil in het vijverwater. Denk hierbij aan aarde vanaf de randen of aan bladeren van bomen in de omgeving, maar ook aan voedselresten en aan uitwerpselen van overvliegende vogels en natuurlijk van de vissen in de vijver. Uiteindelijk neemt de kwaliteit van het water af en filtermedia zijn bedoeld om het water goed schoon te houden. Al het vuil dat uit het water wordt gehaald komt terecht in het filter. Het is belangrijk om deze met regelmaat goed te reinigen, omdat het vuil anders op gaat hopen.

We kennen o.a. filterborstels, filtermatten- en schuim maar ook filterzakken- en blokken of filterkool.

Blog Filtermedia kopen

Filtermedia: diverse merken bij VijverCompleet

Voor een optimaal vijveronderhoud heb je filtermedia nodig. Deze kun je eenvoudig aanschaffen bij VijverCompleet. Diverse merken zijn bij ons goed vertegenwoordigd. Eerder al noemden wij de producten van OASE, maar ook voor de Hozelock producten ben je bij ons aan het juiste adres. Daarnaast zijn bij ons bijvoorbeeld ook de merken Velda en VT te vinden in het online assortiment filtermedia. Bestel eenvoudig in onze webwinkel en profiteer van gunstige prijzen. Heb je nog vragen of wil je meer informatie en advies? Dan vertelt onze klantenservice je graag meer over de filtermedia.