Een regelbare vijverpomp

VijverCompleet blog regelbare vijverpomp

Een vijverpomp die rekening houdt met je portemonnee en het milieu. Regelbare vijverpompen zijn enorm populair; en terecht ! Je hebt zelf de touwtjes in handen om het energieverbruik af te stemmen op de filterbehoefte.

Wanneer noemen we een vijverpomp energiezuinig?

Een vijverpomp wordt energiezuinig genoemd indien er een maximaal vermogen tegen een minimaal stroomverbruik gerealiseerd wordt. Uiteraard is dit betrekkelijk. We willen namelijk weten hoeveel Watt een vijverpomp verbruikt en wat deze dan presteert. Let dus altijd goed op de specificaties die op de website getoond worden.

VijverCompleet biedt verschillende regelbare, energiezuinige vijverpompen

Uiteraard zijn ook hier duidelijke verschillen. We maken als eerste onderscheid tussen de verschillende merken. De meest bekende merken zijn AquaForte, Aquaking, Auga en Blue Eco.

 

regelbare vijverpomp display

Met de controller regel jezelf de capaciteit

De meeste energiezuinige vijverpompen worden geleverd met een controller die vaak voorzien is van een display waar het wattageverbruik op wordt weergeven dat de pomp op dat moment verbruikt.
Ook kun je mb.v. het bedieningsdisplay de capaciteit van de pomp verlagen of verhogen. Doordat in de winter de circulatie vaak wat teruggeschroefd kan worden geeft dit een aanzienlijke besparing op je energierekening. Let er wel op dat er altijd voldoende water door het vijverfilter blijft stromen en er ten alle tijden een goede reiniging van je vijverwater plaats blijft vinden.

De meest bekende vijvermerken hebben inmiddels allemaal een lijn met energiezuinige, regelbare vijverpompen. Klik op het merk en je ziet direct de regelbare vijverpompen van desbetreffend merk: Aquaforte, Auga, Aquaking en Blue Eco

 

De capaciteit van de regelbare vijverpomp 

Het grote voordeel van een regelbare vijverpomp is dat je de capaciteit van de pomp terug kunt schroeven. Waarom zou je je vijverpomp harder laten werken dan nodig ? Omdat de watertemperaturen van je vijverwater continue veranderen kun je de doorstroming van je systeem hierop aanpassen. 
Als de temperatuur van het water stijgt zal er steeds minder zuurstof vast gehouden kunnen worden. Ook worden vissen steeds actiever narmate de temperatuur van het water stijgt. M.b.v. een energiezuinige vijverpomp kun je hier prima op inspelen.

Het grote voordeel van een energiezuinige vijverpomp

Het grootste voordeel is het financiële aspect. De meeste energiezuinige, regelbare vijverpompen zijn qua prijs niet zo heel veel duurder dan de standaard vijverpompen en daardoor kun je stellen dat de energiezuinige pomp zich helemaal gaat terugverdienen. Ook draag je een positief steentje bij aan de belasting van het milieu. Als we denken aan het brandstofverbruik van je auto vinden we het heel normaal om zo zuinig mogelijk te rijden. De komende jaren zul je merken dat het ook met vijverpompen en huishoudelijke apparaten steeds meer een issue wordt om een zo zuinig mogelijk apparaat aan te schaffen.

De energiezuinige, regelbare vijverpompen op een rijtje

Bij VijverCompleet willen we graag goede producten leveren waar we achter staan. Vandaar dat we keuzes maken tussen verschillende fabrikanten en modellen. We zijn trots op onze lijn met regelbare filterpompen omdat we ervan overtuigd zijn dat je een goed product gaat kopen. Je gaat er jarenlang plezier van hebben en het gaat je een flinke besparing op de energierekening opleveren. We zetten onze modellen voor je op een rijtje.

 

regelbare vijverpomp

AquaForte regelbare vijverpompen

Op dit moment zijn er 3 modellen beschikbaar. De DM-10.000, DM-20.000 en de DM-30.000. De meest verkochte energiezuinige vijverpompen van dit moment omdat de prijs/ kwaliteit verhouding prima in orde is. Door de lage aanschafwaarde en de hoge besparing met je energiekosten heb je deze vijverpomp erg snel terugverdiend en begint dan de besparing pas echt ! Wordt geleverd met een voedingskabel van 10 meter. De pomp kun je zowel nat als droog opstellen en is erg stil. Wanneer de pomp geen water krijgt zal deze zichzelf uitschakelen om schade te voorkomen. Leverbaar in 3 verschillende capaciteiten. Het merk AquaForte biedt je 2 jaar garantie op de pomp en het display. Een goede energiezuinige vijverpomp voor een zeer betaalbare prijs.

 

regelbare vijverpomp Aquaking

Aquaking regelbare vijverpompen

Een merk dat hard aan de weg timmert is Aquaking. Een merk dat continue nieuwe producten introduceert die voorzien in de behoefte van de vijverbezitter. Aquaking heeft diverse vijverpompen die regelbaar zijn. Ze maken onderscheid tussen de regeling via een controller aan te sturen of via de 3-standenregelaar op de pomp.

Met volledige garantie van 2 jaar. 

 

 

regelbare vijverpomp Auga

Auga regelbare vijverpompen

De regelbare vijverpompen van Auga behoeven weinig introductie bij de echte vijverliefhebber. De pompen hebben een 6-polige PMDC motor en zijn volledig regelbaar in snelheid. De pompen onderscheiden zich van andere vijverpompen doordat ze een draaibare motor hebben waardoor je in staat bent om de pomp zowel horizontaal als verticaal te plaatsen. Het externe bedieningspaneel heeft een digitaal display en heeft een druktoetsbediening. 

Met volledige garantie van 3 jaar. 

 

 

regelbare vijverpomp Blue EcoBlue Eco regelbare vijverpompen

Het neusje van de zalm als het gaat om energiezuinige regelbare vijverpompen. Ideale pomp voor vijverbezitters die hele hoge eisen stellen aan vijvertechniek. De pompen zijn 100% zeewaterbestendig en voorzien van de allernieuwsten technieken om het energieverbruik zo laag mogelijk te houden. Door de opbouw van de pomp kan deze nooit gaan lekken. De lagers zijn voor iedere vijverpomp het belangrijskte onderdeel als het gaat om betrouwbaarheid en levensduur. Blue Eco maakt deze van gedoteerd silicumcarbide dat diamanthard is.

 

 

 

Bekijk hier ons complete assortiment energiezuinige, regelbare vijverpompen