NaturalKoi start 5 liter

AquaNatural NaturalKoi start is een krachtig probiotica voor je koivijver.

Het heeft een zeer actieve werking op het organisch vuil. Ook helpt het om je vijverwater in goede conditie te houden.

Uitermate geschikt voor de allereerste opstart van je koivijver en aan het begin van het seizoen.

Dosering AquaNatural Koi start

De eerste 10 dagen; 100 ml toevoegen per 12.000 liter( 12m3) vijverwater. Daarna overschakelen naar AquaNatural NaturalKoi plus. Voor de opstart van 10 dagen gebruik je dus 1 literfles NaturalKoi voor vijvers tot 12.000 liter (12m3).

Lees ook ons blog over AquaNatural.

Vijvers zijn het klassieke voorbeeld waar overtollig vuil en biofilm aanleiding geven tot troebel water en geurhinder. Vijvers met dure vissen zijn vaak uitgerust met dure installaties die het water zuiver en steriel proberen te maken. Echter, deze geven vaak aanleiding tot een zeer ongezonde microflora en dat zorgt voor infecties bij vissen. AquaNatural NaturalKoi start zorgt voor een goede microbiële samenstelling van je vijverwater. De biofilm wordt in een korte termijn afgebroken. Het resultaat is een heldere en zuivere koivijver met een gezonde samenstelling van het water.

Gebruiksaanwijzing

Schudden voor gebruik. AquaNatural NaturalKoi start kun je rechtstreeks toevoegen aan het water. Het is actief bij watertemperaturen vanaf 5 graden en een pH waarde tussen 5.5 en 9.

Wat is Probiotica

Water is de bron van al het leven op aarde. Echter bestaan er een aantal neveneffecten van water die als problematisch ervaard kunnen worden:

 • geurhinder

het vuil dat zich opstapelt in de vijver begint te rotten doordat micro-organismen dit vuil als voeding gebruiken. Ze zetten het vuil om naar stinkende vluchtige gassen. Doordat de probiotica in de AquaNatural producten actief organisch vuil gaan verteren en omzetten in niet-geurende vluchtige verbindingen, wordt ook de geurhinder drastisch verlaagd. Ook worden aanwezigheid en activiteit van geurvormende micro-organismen tegengegaan.

 • biofilm (slijmvorming, verstopping)

Elk watersysteem vertoont snel een opstapeling van organisch vuil afkomstig van dierlijk en plantaardig materiaal, alsook afgestorven microbiologie. Dit vuil verstopt leidingen, filters en pompen. Bovendien is het een voedingsbron voor micro-organismen die dan weer voor extra organisch materiaal zorgen. Zonlicht of warmte zorgen vaak voor een extra boost in de ontwikkeling van organisch vuil en biofilm. De probiotica in de AquaNatural producten werden geselecteerd op basis van hun capaciteit om maximaal organisch vuil te verwerken en om te zetten in voornamelijk CO2, zodat het watersysteem zuiver gemaakt wordt. Bovendien is de samenstelling van de probiotica in onze producten van die aard dat zij actief zijn binnen een breed spectrum van temperatuur en pH. Dit garandeert een goede werking in bijna alle watersystemen.

 • te grote microbiële groei (algen, bacteriën) 

Heel wat van bovenstaande problemen hebben te maken met diverse micro-organismen, ofwel ‘microben’ genoemd. Al vele jaren gebruiken we bacteriedodende producten (biociden) in de veronderstelling dat daarmee de problemen opgelost raken. Echter ontwikkelen zich hiermee ook resistente superbacteriën die bijna niet meer onder controle te krijgen zijn. Bovendien hebben biociden een zeer negatieve impact op het milieu. AquaNatural benaderd het echter van een totaal andere kant waarbij probiotica een cruciale rol spelen. AquaNatural gebruikt de natuur om problemen met het vijverwater aan te pakken. Gezien het groot belang van een goede natuurlijke microbiële balans in water heeft AquaNatural diverse probiotische producten beschikbaar om de problemen van water op een natuurlijke manier op te lossen.

 

Meer informatie
EAN 7081459451318
te gebruiken voor
i

Voor welk toepassing is dit product geschikt. Soms kunnen er meerdere toepassingen zijn voor één product.

opstarten vijver, organische vervuiling, vijver onderhoud
soort
i

De uitvoering van het product.

vloeibaar
inhoud liter 5
inhoud ml
i

De inhoud van het product in ml

5000 ml
merk
i

Het merk van het product

AquaNatural
Schrijf je eigen review
Je reviewed:NaturalKoi start 5 liter
Jouw rating

Wordt getoond op de website

Pluspunten
Minpunten

Online bestellen bij VijverCompleet

Bestellen bij VijverCompleet kan 24 uur per dag en 7 dagen per week. Je volgt eenvoudig onderstaande stappen:

 1. druk op de knop 'bestellen' als je het product van je keuze hebt gevonden
 2. mocht je meer dan 1 stuk wensen verander dan eerst het aantal 
 3. kijk gerust verder in onze shop
 4. wil je de bestelling definitief afronden klik dan op het winkelwagen icoontje rechtsboven
 5. volg nu de stappen van het beveiligde afrekenproces
 6. na je bestelling ontvang je van ons een bevestiging
 7. we gaan voor je aan de slag
 8. hebben we je pakket klaar staan voor verzending dan sturen wij een track-and-trace via de mail
 9. we wensen je veel plezier van je aankoop!