Pond Support Maerl 1ltr (ca. 1 kg)

De waterverbeteraar Maerl van Pond Support is met name geschikt voor de aanleg van nieuwe vijvers. Het zorgt voor gezond water in bestaande vijvers en het verhoogt de hardheid van het water. Inhoud 1 liter.

Dosering Pond Support Maerl

 • voor de aanleg van nieuwe vijvers met een bodem vijversubstraat: meng per m2 vijveroppervlak 50 ml maerl door het vijversubstraat als er nog geen water in de vijver staat. Tijdens het vullen van de vijver, nogmaals 75 ml per 1.000 liter aan het water toevoegen.
 • voor een bestaande vijver: 75 ml per 1.000 liter. Meng in beide gevallen de 75 ml met 5 liter water in een gieter en verdeel het mengsel gelijkmatig over het wateroppervlak van uw vijver. Hetzelfde schema houdt u aan na schoonmaak of water verversen en aanhoudend warm weer.
 • 1 liter behandelt ± 13 m² vijverwater

Deze Mearl van Pond Support product stimuleert de ontwikkeling van micro-organismen en zorgt voor een goed biologisch evenwicht. Dit natuurproduct is heel geschikt voor de aanleg van nieuwe vijvers en zorgt voor gezond water in bestaande vijvers. Maerl verhoogt de hardheid van het water en stimuleert de ontwikkeling van micro-organismen die voor een goed biologisch evenwicht in uw vijver zorgen.

Kenmerken Pond Support Maerl 1ltr

 • verhoogt de hardheid
 • stimuleert de ontwikkeling van micro-organismen

Aandachtspunten Pond Support

 • het is belangrijk om de waarden van het vijverwater goed te volgen. Test het vijverwater eens in de maand, bij voorkeur op dezelfde momenten van de dag. Meten kan met een diverse testsets. Er zijn disposable meetstrips, druppelsetjes met kleurkaarten en zelfs elektronische meetapparatuur.
 • ben niet meteen in paniek wanneer er zich een geringe afwijking boven of onder de streefwaarden voordoet. De planten en vissen kunnen best tegen een stootje en je kunt gerust enkele dagen de tijd nemen om te zien of het zich vanzelf gaat herstellen. Uiteraard moet je wel maatregelen nemen als de daling of stijging zich voort blijft zetten. Dagelijks schommelingen: Het is normaal dat de pH waarde schommelt gedurende de dag. Als deze waarde 'in de ochtend relatief laag is en in de avond relatief hoog, betekent dat dat de vijverplanten het goed doen. Wanneer de pH waarde zowel in de ochtend als de avond aan de hoge kant is, dan is er sprake van stilstand in de plantengroei. Vermoedelijk heb of krijg je dan een algenprobleem.
 • schommelingen gedurende het seizoen: omdat planten in de winter niet groeien, ontstaat er een teveel aan koolstofdioxide. Bij een goede kH waarde en gH waarde is dat geen probleem en zal de pH waarde wel dalen maar binnen de perken blijven. Indien de kH waarde te laag is, is er een aanmerkelijk risico op verzuring.
Meer informatie
EAN 8717605085142
te gebruiken voor
i

Voor welk toepassing is dit product geschikt. Soms kunnen er meerdere toepassingen zijn voor één product.

GH, KH, opstarten vijver, waterhardheid
soort
i

De uitvoering van het product.

poeder
inhoud ml
i

De inhoud van het product in ml

1000 ml
merk
i

Het merk van het product

Pond support
Schrijf je eigen review
Je reviewed:Pond Support Maerl 1ltr (ca. 1 kg)
Jouw rating

Wordt getoond op de website

Pluspunten
Minpunten

Online bestellen bij VijverCompleet

Bestellen bij VijverCompleet kan 24 uur per dag en 7 dagen per week. Je volgt eenvoudig onderstaande stappen:

 1. druk op de knop 'bestellen' als je het product van je keuze hebt gevonden
 2. mocht je meer dan 1 stuk wensen verander dan eerst het aantal 
 3. kijk gerust verder in onze shop
 4. wil je de bestelling definitief afronden klik dan op het winkelwagen icoontje rechtsboven
 5. volg nu de stappen van het beveiligde afrekenproces
 6. na je bestelling ontvang je van ons een bevestiging
 7. we gaan voor je aan de slag
 8. hebben we je pakket klaar staan voor verzending dan sturen wij een track-and-trace via de mail
 9. we wensen je veel plezier van je aankoop!