Je vijver op iedere gewenste maat en diepte. 

HDPE kant-en-klare vijverbakken zijn vervaardigd uit High Density Poly Ethyleen. In de volksmond beter bekend onder HDPE. HDPE is één van de meest duurzame kunststoffen die op dit moment op de markt is. Ook zijn er nog steeds volop ontwikkelingen die de eigenschappen van HDPE verder versterken. Deze vijverbak heeft een 10mm dikke wand. De vijverbakken zijn leverbaar in afmetingen met een lengte van 178 cm tot 1178 cm en dit kan in combinatie met diverse dieptes en breedtes. De prijs is altijd exclusief transport. Dit product is prima geschikt voor de zelfbouwer maar kunnen wij kunnen de installatie ook prefect voor je verzorgen.

1-32 van 54 |

Aflopend sorteren
Pagina

1-32 van 54 |

Aflopend sorteren
Pagina

Thermische eigenschappen HDPE

HDPE heeft zeer goede thermische eigenschappen. Temperaturen in het vijverwater zullen zelden hoger komen dan 30 graden. HDPE kan temperaturen tot 50 graden makkelijk verdragen zonder dat het van invloed is op de levensduur van het materiaal.

Chemische reistentie

HDPE is erg goed bestand tegen zuren, basen, olieën, diesel, oplosmmidelen, schoonmaakmiddelen etc. Ook indien de vijver of waterpartij wordt voorzien van doseerapparatuur zal dit geen nadelige gevolgen hebben op het materiaal

Biologische eigenschappen

HDPE heeft een lage oppervlaktespanning. Hierdoor hecht vuil zich erg moeizaam aan het oppervlak. Ook zitten er geen weekmakers in het materiaal. Dat maakt het ook nog eens supersterk.

HDPE kwaliteit

De HDPE kwaliteit van de Duitse, Zwitserse en Nederlandse fabrikanten is doorgaans uitstekend. Momenteel is er ook veel HDPE materiaal op de markt gekomen van buiten deze landen. Het wordt verkocht met hoge kwaliteitsnormen wat op zich waar kan zijn. Echter valt er niets te zeggen over de gebruikte grondstoffen en daarmee het materiaal waar deze componenten van gemaakt zijn. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het hier om gerecyclede materialen die vervuild zijn met diverse andere PE soorten.

HDPE en het milieu

Vijvercompleet hecht veel waarde aan het milieu. We houden van de vissen in onze vijvers en leveren vijverbakken van milieuvriendelijke producten. HDPE is opgebouwd uit koolstof en waterstof moleculen. De grondstof etheen wordt nu nog veelal gemaakt van aardolie. Bij een goede verbranding in een verbrandingsinstallatie zal het volledig verbranden en geen giftige gassen afgeven. HDPE is echter ook zeer goed recyclebaar en heeft een zeer lange levensduur.

UV bestendigheid en oxidatie

HDPE behoort tot de polyofinen, polyetheen oxideert snel en wordt aangetast door zonnestraling. Daarom wordt er een UV blokker, Carbon Black, toegevoegd aan HDPE, deze uit zeer fijne koolstof deeltjes bestaande stof beschermt HDPE voor foto-oxidatie. Zwart HDPE is daardoor zeer goed UV licht bestendig.