Een passende vijverpomp voor ieder budget! 

In ons assortiment vind je vijverpompen uiteenlopend van energiezuinige pompen tot fonteinpompen van de meest aansprekende merken. Voor ieder budget is er een passende pomp verkrijgbaar. VijverCompleet helpt je graag met het maken van een goede keuze, Naast een vijverpomp heb je in veel gevallen ook een vijverfilter nodig. Hier zijn ook samengestelde sets voor beschikbaar die perfect op elkaar zijn afgestemd. Kom je er niet uit ? We helpen je graag met het maken van een goede keuze zodat jij (en je vissen) onbezorgd kunt genieten van een mooie heldere vijver.

 1. Meest Verkocht
  Hozelock fonteinpomp Cascade 3000

  Hozelock fonteinpomp Cascade 3000

  Speciale prijs € 59,95 Normale prijs € 69,95
  Op werkdagen vóór 15:30 uur besteld, volgende dag in huis
 2. Beste Deal
  AquaForte DM-3500 vijverpomp

  AquaForte DM-3500 vijverpomp

  Speciale prijs € 94,95 Normale prijs € 159,00
  Op werkdagen vóór 15:30 uur besteld, volgende dag in huis

Veelgestelde vragen over vijverpompen

Een vijverpomp is een belangrijk onderdeel van helder, schoon en gezond vijverwater. Als het water in je vijver stil staat is er geen circulatie mogelijk en zal het water een prooi worden voor algen. Een vijverpomp zorgt er ook voor dat je vijverwater naar de filter, fontein, of waterval getransporteerd kan worden. Welke pomp je moet kiezen hangt van verschillende factoren af. We zetten deze voor je op een rij;

1. Het vermogen van een vijverpomp?

De vijverpomp is essentieel in iedere vijver. Het voorkomt dat het water stilstaat en bacteriën de kans krijgen om zich te ontplooien. De pomp brengt het water in beweging zodat er biologische processen kunnen plaatsvinden en de waterkwaliteit goed is. Stromend water zorgt er ook voor dat er voldoende zuurstof en kooldioxide in het vijverwater aanwezig is. Dit is van groot belang om het leven in de vijver te behouden. Een pomp dient bij voorkeur de hele dag in bedrijf te zijn. Afhankelijk van het type vijver dat je hebt kun je de volgende vuistregels aanhouden:

 • vijvers met veel vissen: het water dient om de 2 a 3 uur door de pomp en filter gegaan te zijn
 • vijvers met weinig vissen: het water dient om de 3 a 4 uur door de pomp en filter gegaan te zijn
 • zwem- en natuurvijvers: het water dient om de 4 a 5 uur door de pomp en filter gegaan te zijn

Het vermogen van de vijverpomp bepaalt hoeveel water de pomp kan verwerken in een uur. De meest ideal omstandigheid is als de pomp geen weerstand in de leidingen, filter etc ondervind en hierdoor een hoge prestatie levert. Vooral als het water omhoog moet worden gepompt kan dit een enorm capaciteitsverlies geven. Let dus bij de aanschaf goed op de prestaties bij een bepaalde opvoerhoogte (hoogteverschil tussen vijverpomp en het hoogste punt waar het water heen gepompt dient te worden). 

 

2. Waar moet ik verder op letten bij het kiezen van een vijverpomp?

Om de juiste vijverpomp te kiezen, is het belangrijk dat je rekening houdt met een aantal factoren:

 • Het aantal m3 water dat verpompt dient te worden
 • De filterinstallatie die geplaatst is of wordt
 • Het leven in je vijver
 • Hoe en waar wordt de pomp geplaatst
 • Dient de pomp zoutbestendig te zijn
 • Wil ik graag een energiezuinige pomp
 • Waar wordt de pomp geplaatst

 

Op onze website kun je door het selecteren van de filter aan de linkerkant van de pagina kiezen of het een natte of droge opstelling betreft. Nat wil zeggen dat de pomp in het water wordt geplaatst en bij een droge opstelling wordt de vijverpomp buiten de vijver geïnstalleerd.

 

TIP: Houd er rekening mee dat de meeste vijverpompen lager dan het waterniveau geïnstalleerd dienen te worden omdat ze niet zelfaanzuigend zijn. Wil je graag hulp van ons? Bel of mail ons gerust.

We helpen je graag !