Een geschikte watervalpomp voor een unieke waterval!

Een watervalpomp is een normale vijverpomp maar wel met de eigenschappen dat deze pomp veel capaciteit levert en om kan gaan met druk. Het water moet namelijk in grote hoeveelheden tegelijkertijd naar een hoger gelegen punt gepompt worden. Hieronder staan en op de volgende pagina's staan de pompen die we geselecteerd hebben om te gebruiken als watervalpomp. Je kunt zelf berekenen hoe krachtig je pomp dient te zijn. Neem de breedte van de waterval in centimeters en vermenigvuldig je dit met 70 (rustig) tot 100 liter per uur. Houd rekening met weerstand en opvoerhoogte van de leidingen.

2 Artikelen |

Aflopend sorteren
  1. AquaForte vijverpomp EC-6500

    AquaForte vijverpomp EC-6500
    Speciale prijs € 114,95 Normale prijs € 124,95
    Op werkdagen vóór 15:30 uur besteld, volgende dag in huis

2 Artikelen |

Aflopend sorteren

Wat is de ideale watervalpomp voor je waterval ?

Bij een watervalpomp kijk je met name naar de capaciteit van de pomp die deze nog over heeft nadat de verschillende weerstanden er vanaf zijn gehaald. De weerstand bestaat o.a. uit de opvoerhoogte en de weerstand in je vijverslangen. Je wilt uiteindelijk een mooie waterval zien. Hiervoor reken je uit wat de capaciteit van de pomp dient te zijn. Je pakt de breedte van de waterval in centimeters en die vermenigvuldig je met 70 tot 100 liter per uur. Dit hangt af van hoe sterk dat je wil dat de stroming gaat zijn in je waterval. Met een regelbare watervalpomp kun je dit zelf instellen. Een groot voordeel want je houdt rekening met je energiekosten en de waterval stroming kun je zelf regelen. 

De basis van een perfecte waterval

Eén van de belangrijkste kwalificaties bij de aanschaf van een goede watervalpomp is de opvoerhoogte die de pomp levert. Let er op dat je rekening houdt met weerstand in de leidingen en de hoogte waar je waterval begint. De waterval start in bijna alle gevallen hoger dan de pomp. Het water dient dus eerst een weg af leggen alvorens het via de waterval in je vijver of bassin komt. 

Verder is de capaciteit van een watervalpomp erg belangrijk. Een brede waterval is mooi maar heeft veel meer wateraanvoer nodig dan een smaller waterval. Bedenk dus goed hoeveel capaciteit de pomp nog kan leveren rekeninghoudend met de weerstand en opvoerhoogte. Gelukkig zijn hier makkelijkse schema's voor die fabrikanten aanleveren. Bij onze watervalpompen zie je vaak een schematische weergave van de prestaties van de pomp bij bepaalde omstandigheden.

Een regelbare watervalpomp 

Als je de energiekosten beheersbaar wil houden en de waterval precies af wenst te stemmen op jouw wensen adviseren we je om een regelbare pomp aan te schaffen. Tegenwoordig hebben we die al tegen heel betaalbare prijzen en ze hebben ook nog verschillende andere voordelen.