Goed visvoer houden je vissen gezond en levendig !

Natuurlijk wil je graag mooie, gezonde en levendige vissen in je vijver. Om je vissen snel zo te krijgen en te behouden is het van groot belang dat ze  goede voeding krijgen. Omdat vissen koudbloedige dieren zijn is de temperatuur in het vijverwater bepalend voor het type visvoer dat je nodig hebt. Vissen kunnen zelf geen lichaamswarmte produceren. Hierdoor zijn ze in de zomermaanden actiever dan in de winter omdat het vijverwater dan warmer is. Ze zullen in deze warmere periode meer voedsel verteren en meer behoefte hebben aan een de juiste voeding. In de wintermaanden maken de vissen hun reserves op die ze in de zomer hebben opgebouwd. Het is dus erg belangrijk dat er wordt gekozen voor kwalitatief goed visvoer waarin alle voedingsingrediënten optimaal zijn uitgebalanceerd. Ook moet je erop letten dat kleine vissen niet te grote korrels krijgen en grote vissen niet te kleine. Goed visvoer is gelukkig tegenwoordig wel heel betaalbaar. 

 1. Meest Verkocht
  AquaForte Supreme Mix 6mm pellets 15kg

  AquaForte Supreme Mix 6mm pellets 15kg

  Speciale prijs € 79,00 Normale prijs € 99,00 Zo laag als € 74,00
  Op werkdagen vóór 12:00 uur besteld, volgende dag in huis
 2. Beste Deal
  Hozelock vijverkorrel 40 liter (2+1 gratis)

  Hozelock vijverkorrel 40 liter (2+1 gratis)

  Speciale prijs € 41,90 Normale prijs € 89,85
  Op werkdagen vóór 15:30 uur besteld, volgende dag in huis
 3. Nieuw in Collectie
  Velda voer Rondett Power 2500ml

  Velda voer Rondett Power 2500ml

  Op werkdagen vóór 15:30 uur besteld, volgende dag in huis

Wanneer moet ik mijn vissen visvoer geven?

Vissen zijn doorgaans altijd op zoek naar eten. Ze slaan overtollige energie op maar het 'honger' gevoel blijft bij een vis vrijwel altijd aanwezig. Laat je dan ook niet van de wijs brengen als je vijvervissen je de indruk geven uitgehongerd te zijn. Naast insecten en kleine waterdiertjes gaan sommige vissoorten (waaronder de populaire Koi) ook van je waterplanten eten. Om zoveel mogelijk in de behoefte van je vissen te voorzien kun je kiezen voor een voedermachine. Dit apparaat geeft je vissen (op door jezelf te bepalen tijdstippen) automatisch kleine hoeveelheden voeding. Ook ideaal als je met vakantie bent. Je vissen krijgen dus regelmatig eten aangeboden en de juiste hoeveelheid en dat vermindert stress bij de dieren.

Wanneer en hoeveel moet je vissen voeren?

We hebben in ons assortiment herfst, winter, lente en zomer voer. De watertemperatuur van je vijverwater is erg belangrijk. Om je een houvast te geven hebben we op basis van de vijverwater-temperatuur een schema opgesteld. Voer nooit teveel. Zorg ervoor dat je vissen na 5 minuten alles op hebben. Overtollig visvoer blijft anders achter in je vijverwater en heeft een slechte invloed op de kwaliteit van het water. Er zijn ook speciale voederringen beschikbaar. Overtollig voer kun je dan makkelijk uit je vijver halen. Let wel op dat vissen niet teveel gaan 'vechten' met elkaar. Plaats desnoods wat meer voederringen zodat alle vissen voldoende kunnen eten.

Voermomenten voor je vijvervissen

 • watertemperatuur lager dan 3°C: vissen voeren is niet meer nodig
 • watertemperatuur tussen de 3 en 10°C: gebruik licht verteerbaar visvoer, liefst herfst of wintervoer. 1x keer per 2 dagen voeren
 • watertemperatuur tussen 11 en 16°C: gebruik onderhoudsvoer (basisvoer)
 • watertemperatuur boven de 16°C: gebruik zomervoeding, groeivoer of basisvoer
 • watertemperatuur boven de 22°C: voer je vissen 3x per dag en geef ze zomervoeding, groeivoer of basisvoer
 • vissen groeien bij hogere watertemperaturen vanaf 16°C het meeste

Welk type visvoer kan ik het beste gebruiken?

Vijvercompleet biedt diverse soorten visvoer en daarnaast hebben we de meest bekende merken in huis zoals, Takazumi, Vivani, Primakoi, Velda en Hozelock. Ook hebben we een erg goed budget visvoer. Af en toe een vissnack kan helemaal geen kwaad en geeft je vissen wat afwisseling. Voor sommige vissoorten zijn speciale voedingen beschikbaar. Mocht je op onze website moeite hebben met het vinden van het juiste product informeer dan gerust bij ons zodat we je kunnen helpen met het maken van een goede keuze.

Wat zijn de gevolgen voor de waterkwaliteit na het gebruik van visvoer?

Het aanbieden van visvoer aan je vissen is natuurlijk erg belangrijk maar er zijn zaken waar je goed rekening mee dient te houden. Visvoer kan namelijk een slechte uitwerking hebben op je vijverwater. Onnodige verontreiniging is dan ook zeker niet aan te bevelen.

Aandachtspunten

 • visvoer dat niet opgegeten wordt blijft achter in je vijverwater; dit belast je vijverwater onnodig
 • als je vissen na 5 minuten het voer niet op hebben dan kun je ervan uitgaan dat je teveel hebt gevoerd
 • probeer dit een volgende keer te voorkomen en schep het overtollig voer uit je vijver
 • afvalstoffen van je vissen belasten je vijverwater; zorg dus altijd voor een goede waterzuivering