Overmatige algengroei in de vijver: bestrijd het !

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen maar soms moeten we de natuur een handje helpen. Als je vijver teveel last krijgt van algen dien je zelf in te grijpen. Hiervoor zijn er diverse (biologische) hulpmiddelen te verkrijgen. Na de juiste behandeling adviseren wij om het bacterieel evenwicht terug te brengen. Hiervoor hebben we verschillende oplossingen. We helpen je graag verder met het maken van de juiste keuze.

2 Artikelen |

Aflopend sorteren
 1. Kusuri anti draadalgmiddel Eco-pure 1,25kg

  Kusuri anti draadalgmiddel Eco-pure 1,25kg
  Speciale prijs € 28,95 Normale prijs € 29,95
  Op werkdagen vóór 12:00 uur besteld, volgende dag in huis
 2. Kusuri anti draadalgmiddel Eco-pure 3kg

  Kusuri anti draadalgmiddel Eco-pure 3kg
  Speciale prijs € 54,95 Normale prijs € 66,50
  Op werkdagen vóór 12:00 uur besteld, volgende dag in huis

2 Artikelen |

Aflopend sorteren

Kwaliteit van het vijverwater

Je dient regelmatig het water te controleren op de drie hoofdwaarden: pH-graad, gH-graad en kH-graad. Deze waarden zijn cruciaal voor een optimaal biologisch evenwicht van het vijverwater. Als bijvoorbeeld de PH-waarde te laag of te hoog is, raken de vissen gestrest en kan hun slijmhuid aangetast raken. Het is daarom belangrijk dat de drie hoofdwaarden regelmatig gecontroleerd worden en waar nodig worden bijgestuurd.

Behandeling van het vijverwater

Indien deze waarden niet optimaal zijn, is het belangrijk om het water te behandelen om een biologisch evenwicht te creëren. In ons assortiment vind je de juiste middelen om het water te behandelen. Naast de behandeling is een goede filtering, beluchting en de bacteriële huishouding ook bepalend voor de kwaliteit van het water.